Elolvadt a hó Skóciában

ÉLET
2022 október 09., 12:42

Skócia a hétvégére teljesen hómentes lett, jelentette a BBC. Az elmúlt hat évben immár negyedszer esik meg, hogy az utolsó hófolt is felszárad, pedig az elmúlt háromszáz évben összesen kilenc ilyen alkalom volt.

Iain Cameron hószakértő pénteken jelentette, hogy a Cairngormsban található, A szfinx névre keresztelt hófolt teljesen elolvadt. Ez a hófolt azért kapott külön nevet, mert jellemzően ez marad meg a legtovább, ha egyáltalán elolvad. A Braeriach közelében, 1296 méter magasan található hófolt a feljegyzések szerint 1933-ban, 1959-ben, 1996-ban, 2003-ban, 2006-ban, 2017-ben, 2018-ban, 2021-ben és most, 2022-ben olvadt el teljesen. Amúgy úgy hiszik, hogy 1933 előtt utoljára a 18. században olvadt el teljesen.

photo_camera Az utolsó hófolt Skóciában, amikor Iain Cameron hószakértőnek még volt mit dokumentálnia belőle. Fotó: Iain Cameron / Twitter

"Hát így állunk, megerősítettem, Skócia megint teljesen hómentes" - írta a Twitteren Cameron, a hószakértő. "Nem vagyok klimatológus (vagy éppen tudós), de elég nyilvánvaló, hogy merre tartunk. A félig-meddig örök hó kilátásai igen kedvezőtlenek Skóciában" - írta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt