Kritizálják a holland kormányt, amiért sokat használják a kormánygépet

repülés
2022 október 11., 10:24
comments 6

Az MTI szemlézte a holland RTL Nieuws hírportál cikkét, mely szerint a holland kormány fenntarthatóságot hirdet, de túl sokat használja a kormánygépet. Azzal ugyanis augusztus végéig 56-szor repültek, többször, mint a korábbi években.

A gépet Mark Rutte miniszterelnök és Wopke Hoekstra külügyminiszter is gyakran használja rövid, például párizsi és luxemburgi repülésekre. Ruttéék szerint a szoros napirend miatt nem minden esetben volt lehetőség menetrend szerinti repülőjárat, vonat vagy autó igénybevételére. A gép olykor üresen repült.

photo_camera Mark Rutte kormánygépes érkezése Suriname-ba, 2022. szeptember 12-én. Fotó: RANU ABHELAKH/AFP

2021-ben Szél Bernadett kutatta ki, hogy a honvédségi gépként beszerzett, valójában elsősorban kormánygépként használt Airbusokkal 2018 és 2021 között, bő 3 év alatt egyedül Szijjártó Péter külügyminiszter 342-szer utazott, vagyis évente átlagosan több mint százszor. Szijjártó tavaly egy alkalommal a mindössze kétórányi autóútra lévő Pozsonyba is repülővel ment. Orbán Viktor pedig olykor barátja, a cégeivel az állami közbeszerzéseken taroló Garancsi István magángépével jár meccseket nézni, és ebben nem lát semmi kivetnivalót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.