Baleset lehetett a Barátság szivárgása Lengyelországban

külföld
2022 október 12., 08:58

„Véletlen okozta balesetről beszélhetünk” – mondta a Reutersnek Mateusz Berger lengyel energiaügyi államtitkár arról a szivárgásról, amelyet kedden este észleltek a Barátság kőolajvezeték ottani szakaszán.

Az üzemeltető PERN nevű cég még mindig nem közölt részleteket arról, hogy mi okozhatta a Płock városától hetven kilométerre bekövetkezett hibát. A károk elhárításán a tűzoltóság is dolgozik. „A legfontosabb feladatunk a szivárgás helyének meghatározása és annak megszüntetése” – mondta munkájukról Karol Kierzkowski, a tűzoltóság szóvivője.

A Barátság vezeték más szakaszain nem jelentettek hibákat.

(Borítókép: REUTERS/David W Cerny)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.