Fogolycserét ajánlott az USA, hogy hazahozhassák Brittney Griner kosárlabdázót Oroszországból

POLITIKA
2022 október 12., 18:13

Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázó védői hétfőn fellebbeztek a 9 éves börtönbüntetés ellen, amit kábítószer-birtoklás és -csempészet miatt szabtak ki rá az oroszok. Az Egyesült Államok fogolycserét ajánlott: Grinerért Viktor But orosz fegyverkereskedőt adnák, aki 25 éves büntetését tölti az USA-ban – írja a The Guardian.

Grinert azután ítélték el augusztusban, hogy az orosz rendőrség hasisolajat tartalmazó vape-patronokat talált a poggyászában a Moszkva melletti seremetyevói nemzetközi repülőtéren.

A CNN-nek adott keddi interjújában Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hajlandó lenne találkozni Vlagyimir Putyinnal a jövő havi G20-találkozón, ha az orosz vezető az őrizetbe vett WNBA-sztárról akarna tárgyalni.

Griner ügye miatt az amerikai marihuánatörvények aránytalansága is előtérbe került: a Vice által megszólaltatott ügyvédek és aktivisták szerint az eset rámutatott arra, milyen gyakoriak az Egyesült Államokban a túl szigorú büntetések a marihuánával kapcsolatos bűncselekményeknél, különösen akkor, ha az elkövető afroamerikai.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.