Szivárog a Barátság kőolajvezeték Lengyelországban

külföld
2022 október 12., 06:57
comments 4

Kedd este szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezeték lengyel szakaszán hetven kilométerre Płock városától – írja a Reuters. A meghibásodást a PERN nevű üzemeltető cég jelentette. Azt mondják, a két vezetékből álló rendszer másik vezetéke és az egyéb hozzá kapcsolódó infrastruktúra rendben működik.

Egyelőre nem tudják a szivárgás okát. A PERN az ilyenkor előírt vizsgálatokat folytatja épp.

A Barátság kőolajvezeték a hatvanas évekre készült el. Két főágon szállítja a főként orosz eredetű kőolajat Európa felé. A déli ága Magyarországon is keresztülhalad, az északi érinti Lengyelországot, ezen történhetett a keddi szivárgás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.