A szlovák miniszterelnök is célpontja lehetett a szerdai halálos lövöldözésnek Pozsonyban

bűnügy
2022 október 13., 12:44

A szlovák miniszterelnök, Eduard Heger is célpontja lehetett a szerdai halálos lövöldözésnek Pozsony belvárosában, a Tepláren melegbárnál. A feltételezett elkövető két embert megölt, egyet megsebesített, majd csütörtök reggelre őt is holtan találták.

A Napunk információi szerint a támadó augusztus 15-én a kormányfő lakhelyéről posztolt fotókat a Twittere. Ugyanazon a napon a melegbárról – ahol a lövöldözés történt most – és a Chábád Zsidó Központról is közzétett fotókat.

A feltételezett elkövető órákkal a merénylet előtt egy 65 oldalas zsidó- és melegellenes kiáltványt tett közzé Twitteren, amiben politikusok, ügyvédek, újságírók és vakcinagyártók likvidálására szólított fel. A szöveg szerint 2003-ban született, szlovák származású, és tettére azóta készült, hogy 2019-ben az akkor 18 éves Payton Gendron tíz emberrel végzett egy buffalói szupermarketnél.

A lövöldözés után azt írta, nem bánta meg a tettét, és hosszú listája van azokról, akik ellen merényletre készül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.