Uj Péter: Putyinizmusban élünk, csak cirill betűk és atombomba nélkül

szerda esetleg csütörtök
2022 október 13., 05:16
comments 19

„Igen, ezt ragozom (rendhagyó, mozgást jelentő, visszaható) tulajdonképpen március óta, és nem nagyon bírom abbahagyni. (Legpregnánsabban és -penetránsabban talán a 85. hírlevében, április hetedikütt ragoztam.) Azóta szinte csak oroszokról olvasok, oroszokat és nem oroszokat, történészeket, politológusokat, szociológusokat, közgazdászokat, írókat, költőket, esztétákat, itakdalsékat, és ahogy összeáll a kép a putyini rendszer működéséről, úgy lesz egyre világosabb, hogy mink is manifeszt putyinizmusban élünk, kicsit lájtosabb, kicsit hanyagabb nyugat-putyinizmusban, de putyinizmusban, csak cirill betűk és atombomba nélkül.”

Erről ír Uj Péter eheti hírlevelében, aztán pontokba is szedi, miben hasonlít a magyar rendszer a putyinira. Az első pont:

„a törvényhozás alárendelése a végrehajtó (valójában: egyszemélyi) hatalomnak: stimmol”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.