Csak azért vett egy Hitler-festményt a Channel 4, hogy Jimmy Carr szétzúzhassa

MŰVÉSZET
2022 október 14., 11:59

A brit csatorna megvette Adolf Hitler egyik festményét, hogy az egyik műsorukban a közönség eldönthesse, Jimmy Carr humorista szétzúzza, vagy sem. A Jimmy Carr Destroys Art című műsorban arról vitatkoznak majd, hogy valóban el lehet-e választani egy műalkotást az alkotójától - mielőtt eldöntenék, melyik darabokat érdemes megsemmisíteni. Ezért több számos problémás művész, köztük Pablo Picasso, az elítélt pedofil Rolf Harris és a szexuális zaklató Eric Gill műveit is megvásárolták.

Jimmy Carr
photo_camera Jimmy Carr Fotó: ALBERTO E. RODRIGUEZ/Getty Images via AFP

Ian Katz, a Channel 4 programigazgatója megerősítette, hogy ha a stúdió közönsége a Hitler-festmény megmentése mellett dönt, az nem a Channel 4 tanácstermében fog lógni, hanem megfelelő módon megsemmisítik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.