Egy iráni rendőr szexuálisan zaklatott egy tüntető nőt, miközben megpróbálták letartóztatni

külföld
2022 október 14., 18:51
comments 3

Tovább gyűrűzik az iráni helyzet, miután hatalmas dühöt váltott ki a közösségi médiában megjelent videó, amelyen a zavargások elleni hatóságok szexuálisan zaklatnak egy női tüntetőt, miközben fényes nappal megpróbálták letartóztatni.

Bár a közösségi médiát próbálják lekorlátozni, sorra jelennek meg benne olyan videók, amelyek a tüntetéseket leverő rendőrök brutalitását mutatják. Ezen a legújabb videón, amelyen a teheráni Argentína téren történt szerdán, egy csoport védőfelszerelést és sisakot viselő rendőrt látni, akik körülvesznek egy nőt a főúton.

Egyikük megragadja a nyakánál fogva, és bevezeti a körülbelül kéttucatnyi rendőrből álló tömegbe, akik közül sokan motoron ülnek. Miközben a nőt az egyik motor felé kényszerítik, egy másik rendőr hátulról közeledik hozzá, és bal kezét a fenekére teszi. A nő ezután a földre kuporodik, miközben újabb rendőrök veszik körül. Ekkor egy női hang hallatszik a kamera mögül: „Húzzák a haját”. Ekkor a helyszín közelében lévő autós tüntetők dudálni kezdtek, a nőnek pedig sikerült elmenekülnie. A videó megjelenése után az internetezők igazságot és a rendőrfőnök lemondását lemondását követelik.

A teheráni rendőrség közszolgálati irodája azt közölte, hogy az esetet kivizsgálják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt