Vári Attila lemondott Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról

sport
2022 október 14., 12:37
comments 2

Lemondott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, írja az MTI. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be döntését.

„A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük" - mondta az M1-nek a 46 éves Vári, aki 2018-ban Kemény Dénest váltotta a szövetség élén.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Vári azt mondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős sikereket értek el. Külön kiemelte az utánpótlásképzésben elért eredményeket, az elmúlt két évben férfi és női vonalon is minden korosztályban szereztek érmet a magyar válogatottak nagy nemzetközi tornákon.

Vári külön megköszönte Magyarország kormányának a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programját, aminek köszönhetően például számos világeseményt tudtak hazai környezetben megrendezni.

Vári 2010 és 2019 között a pécsi önkormányzati sportcég, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója volt. 2019-ben a Fidesz polgármesterjelöltjeként indult az önkormányzati választásokon, de az ellenzéki pártok által támogatott Péterffy Attila legyőzte. Vári ellen pótmagánvádas eljárás indult, a választások után összesen 28 gigabájtnyi PSN-es adat és céges levelezés tűnt el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt