Vári Attila lemondott Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról

sport
2022 október 14., 14:37

Lemondott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, írja az MTI. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be döntését.

„A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük" - mondta az M1-nek a 46 éves Vári, aki 2018-ban Kemény Dénest váltotta a szövetség élén.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Vári azt mondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős sikereket értek el. Külön kiemelte az utánpótlásképzésben elért eredményeket, az elmúlt két évben férfi és női vonalon is minden korosztályban szereztek érmet a magyar válogatottak nagy nemzetközi tornákon.

Vári külön megköszönte Magyarország kormányának a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programját, aminek köszönhetően például számos világeseményt tudtak hazai környezetben megrendezni.

Vári 2010 és 2019 között a pécsi önkormányzati sportcég, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója volt. 2019-ben a Fidesz polgármesterjelöltjeként indult az önkormányzati választásokon, de az ellenzéki pártok által támogatott Péterffy Attila legyőzte. Vári ellen pótmagánvádas eljárás indult, a választások után összesen 28 gigabájtnyi PSN-es adat és céges levelezés tűnt el.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.