Ghislaine Maxwell a börtönből üzent, hogy sajnálja „kedves barátját”, András herceget

külföld
2022 október 17., 05:43
comments 1

Interjút adott Ghislaine Maxwell, akit júniusban ítéltek húsz év börtönbüntetésre kiskorúak szexuális kereskedelméért, amit partnere, Jeffrey Epstein oldalán követett el. Maxwell azt mondta, „még mindig törődik” a yorki herceggel, akit megfosztottak királyi kötelezettségei alól, mert kapcsolatban állt az elítélt szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel.

Maxwell az izraeli-amerikai dokumentumfilmes Daphne Baraknak azt mondta András hercegről, hogy „követi”, mi történik vele, és „sajnálja őt”. A herceget megfosztották királyi kötelezettségei alól, mert kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel, és mert bíróságon kellett felelnie a vádakra, amelyek szerint többször is megerőszakolta az akkor 17 éves Virginia Giuffre-t.

photo_camera András herceg, Virginia Roberts Giuffre és Ghislaine Maxwell egy régi képen Fotó: Netflix/Courtesy of Netflix

Az interjút közlő Sun szerint Maxwell „megrendültnek” tűnt, amikor arról beszélt, hogy András herceg ügyvédei azt állították, ő és Maxwell sosem álltak közel egymáshoz. „Elfogadom, hogy ez a barátság nem élhette túl azt, hogy engem elítéltek. Nagy árat fizetett ezért a kapcsolatért. Kedves barátomnak tartom őt, és törődöm vele”.

Az egyelőre nem derült ki, hogy András herceg mennyire érzi magát kínosan amiatt, hogy Maxwell megint róla beszélt, miközben ő nagyon régóta szeretne elhatárolódni ettől az egész ügytől. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.