Kamikaze drónok támadtak Kijevre hétfő reggel

háború
2022 október 17., 04:34

Ezt Andrij Jermak, az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke erősítette meg a Kyiv Independentnek.

Reggel fél hét körül a Guardian tudósítói is hallottak két robbanást, amit pillanatokon belül követett egy harmadik. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere Telegramon erősítette meg, hogy két robbanás történt a város központjában, Sevcsenkiv városrészben.

A Guardian azt írja, ukrán katonai tisztviselők szerint a „kamikaze drónok” kevésbé kifinomultak, mint a rakéták, de olcsóbbak, és hatásosak. A Shahed-136 típusú drónok több órán át képesek a levegőben maradni és körözni a potenciális célpontok felett, aztán nekirepülni az ellenséges csapatoknak, páncélosoknak vagy épületeknek, hogy becsapódáskor felrobbanjanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.