Ismét az ukrán kritikus infrastruktúrát támadják az oroszok

külföld
2022 október 18., 07:45

Az orosz hadsereg ismét az ukrán energetikai hálózat részeit támadta. Kirilo Timosenko elnöki tanácsadó elmondása szerint kedd reggel három robbanás rázta meg Kijevet, emellett pedig két energetikai épület súlyosan megsérült Dnyipro városában, és áramszüneteket jelentettek Zsitomirból is, írja a BBC.

A támadásokra 24 órával azután került sor, hogy az oroszok kamikaze drónokkal támadtak ukrán városokat, legalább nyolc embert megölve, több helyen pedig kulcsfontosságú infrastruktúrákat célozva. A feltehetően iráni gyártmányú drónokkal elkövetett támadások után több száz városból jelentettek áramszünetet. Zelenszkij elnök erre közölte, hogy az orosz megszállók azt folytatják, amihez a leginkább értenek: terrorizálják és gyilkolják a civil lakosságot.

link Forrás

Azt egyelőre nem tudni, hogy kedden mivel hajtottak végre támadásokat az oroszok, ugyanakkor Timosenko arról beszélt, hogy az oroszok egy S-300-as légelhárító rakétával lőttek meg éjjel egy lakóházat Miklojaivban, egy embert megölve. A város virágpiaca is megsemmisült.

Kedd reggel ezenkívül a beszámolók szerint lőtték az oroszok Harkivot, Kijev egyik erőművét és Zaporizzsja infrastruktúráját is.

Az Egyesült Államok közben azt közölte, hogy egyetértenek a franciákkal és a britekkel abban, hogy a drónok értékesítésével Irán megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatot. Az Egyesült Államok jelezte, hogy további szankciókat vethet ki Iránnal szemben, és az EU is közölte, hogy jelenleg bizonyítékokat gyűjtenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.