Meghalt Frank Júlia

GYÁSZ
2022 október 18., 11:13

Hosszan tartó súlyos betegség után október 17-én elhunyt Frank Júlia – írja az nlc.hu a családhoz közel álló forrásra hivatkozva. A 129 szakácskönyvet megjelentető Frank 76 éves volt.

photo_camera Frank Júlia és Dobrev Klára bemutatják a Könnyed magyar konyha című szakácskönyvet 2006 februárjában Fotó: Földi Imre/MTI Zrt. Fotószerkesztőség

Frank Júlia egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy a hetvenes évek végén annyira akart egy színestévét, hogy úgy döntött, márpedig ő igenis tud recepteket írni. Talált ugyanis egy pályázatot, amin „egy borzalmas panírporral kellett ételt készíteni, és a fődíj egy színes tévé volt”. Frank nyert, aztán írt egy szakácskönyvet, amivel először mindenhonnan elhajtották, végül a Mezőgazdasági Kiadóval tudott szerződést kötni egy könyvről a sertés házi feldolgozásáról, miközben addig még disznóvágást sem látott. Ennek ellenére megírta a 600 oldalas Disznótorban című könyvét, amit „vidéken vettek, mint a cukrot”.

Frank Júlia életművéről és receptjeiről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.