Meghalt Frank Júlia

GYÁSZ
2022 október 18., 11:13
comments 5

Hosszan tartó súlyos betegség után október 17-én elhunyt Frank Júlia – írja az nlc.hu a családhoz közel álló forrásra hivatkozva. A 129 szakácskönyvet megjelentető Frank 76 éves volt.

photo_camera Frank Júlia és Dobrev Klára bemutatják a Könnyed magyar konyha című szakácskönyvet 2006 februárjában Fotó: Földi Imre/MTI Zrt. Fotószerkesztőség

Frank Júlia egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy a hetvenes évek végén annyira akart egy színestévét, hogy úgy döntött, márpedig ő igenis tud recepteket írni. Talált ugyanis egy pályázatot, amin „egy borzalmas panírporral kellett ételt készíteni, és a fődíj egy színes tévé volt”. Frank nyert, aztán írt egy szakácskönyvet, amivel először mindenhonnan elhajtották, végül a Mezőgazdasági Kiadóval tudott szerződést kötni egy könyvről a sertés házi feldolgozásáról, miközben addig még disznóvágást sem látott. Ennek ellenére megírta a 600 oldalas Disznótorban című könyvét, amit „vidéken vettek, mint a cukrot”.

Frank Júlia életművéről és receptjeiről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt