Elon Musk külföldi befektetők miatt kerülhet bajba

külföld
2022 október 21., 06:27

A Biden-adminisztráció tisztviselői azt mérlegelik, hogy az Egyesült Államoknak biztonsági felülvizsgálatnak kell-e alávetnie Elon Musk egyes vállalkozásait, beleértve a Twitter és a SpaceX Starlink műholdhálózatára vonatkozó megállapodást – jelentette csütörtökön a Bloomberg News az ügyben jártas emberekre hivatkozva.

A Musk vállalkozásainak felülvizsgálatáról szóló megbeszélések még korai szakaszban vannak, egyelőre azt mérlegelik, milyen eszközök állnak rendelkezésre.

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban
photo_camera Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images via AFP

Az egyik lehetőség az, hogy az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma alá tartozó Külföldi Befektetési Bizottságot (CFIUS) szabályozó törvényen keresztül felülvizsgálják Musk vállalkozásait. A Bloomberg szerint Musk 44 milliárd dolláros Twitter-ügyletének egyik eleme, amely a CFIUS felülvizsgálatát indíthatja el, a külföldi befektetők jelenléte Musk konzorciumában. A csoport tagja a szaúd-arábiai befektető, Alwaleed bin Talal herceg és a Binance, amelyet Sanghajban alapítottak.

Ami biztos, hogy Elon Musk egy ideje meg akarja venni a Twittert, és a Twitter is azt akarja, hogy Musk vegye meg, csak néha eljutnak odáig, hogy ezt valójában egyik fél sem akarja, aztán meg mégis. Ennek lett az a vége, hogy a Twitter júliusban pert indított, hogy Muskot ezzel kényszerítsék az üzlet lezárására, de Musk ügyvédei akkor megtagadták bizonyos dokumentumok átadását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.