Hans Niemann beperelte Magnus Carlsent, miután a norvég sakkmester csalással vádolta meg

sport
2022 október 21., 06:34
comments 14

Az amerikai Hans Niemann legalább 100 millió dollárra perli Magnus Carlsent, amiért a norvég világbajnok csalással vádolta meg.

Hans Niemann, sakknagymester 2022 október 6-án Missouriban
photo_camera Hans Niemann Fotó: TIM VIZER/AFP

Carlsen szerint Niemann – aki az elmúlt 20 hónapban a világranglista kb. 800. helyéről látványosan gyorsan jutott fel a legjobb 50 közé – csalt, ahogy Eric Hansen kanadai nagymester szerint is, aki úgy gondolja, az amerikai akár rezgő análgyöngyöket is használhatott.

Niemen Carlsenen felül a Chess.comot is beperli, mert az azt írta, hogy több mint 100 sakkmérkőzésen csalhatott. Szerinte Carlsen és a Chess.com összejátszottak és rágalomhadjáratot indítottak ellene, hogy tönkretegyék a hírnevét és a megélhetését. Emiatt követel most kártérítést. A Chess.com ügyvédei szerint Niemann állításai „alaptalanok”. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.