Már a GVH vizsgálja, hogy a 4iG bevásárolhatja-e magát a honvédelmi miniszter érdekeltségébe

gazdaság
2022 október 21., 09:43
comments 9

A 4iG Nyrt. hivatalosan is bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) október 18-án, hogy többségi irányítást szerez a Crealive Reklámügynökség és annak leányvállalatai, vagyis a Honeycomb Hungary Kft. és Honeycomb Central Europe Kft. felett - derül ki a GVH oldaláról. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat.

A Honeycomb Hungary Kft. résztulajdonosa a VBPS Kft.-n keresztül Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter, aki kinevezése után azt ígérte, hogy megszünteti a miniszteri pozíciót és a céges érdekeltségeit érintő összeférhetetlenséget. A Honeycomb rendelkezik a Brisk szoftver és az erre épülő Brisk médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. Ez egy olyan online rendszer, amely automatizáltan ellenőrzi és továbbítja azokat a reklámokat, szpotokat, melyeket a különböző ügynökségek leadnak a tv-csatornáknak.

photo_camera Fotó: 4iG Nyrt. / Facebook

Jászai Gellért cége, a 4iG az a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, állami hátszéllel felfuttatott nagyvállalat, amelyről augusztusban kiderült: az állammal közösen, 715 milliárd forintért megvásárolja a Vodafone-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt