Külföldről meghackelték egy iráni atomenergetikai szervezet e-mail szerverét

külföld
2022 október 23., 14:35
comments 1

Az iráni atomenergetikai szervezet szerint az egyik leányvállalatához tartozó e-mail szervert feltörték egy külföldi országból, és információkat tettek közzé az interneten – jelentette vasárnap az iráni állami média.

Egy iráni hackercsoport, a Black Reward, a Twitteren írtak arról, hogy iráni nukleáris tevékenységgel kapcsolatos információkat osztottak meg, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat az iráni tüntetők mellett. Mint írják információkat osztottak meg a „bushehri erőmű különböző részeinek irányításáról és működési ütemtervéről”, az ott dolgozó iráni és orosz szakemberek útleveleiről és vízumjairól, valamint „atomfejlesztési szerződésekről és megállapodásokról a hazai és külföldi partnerekkel.”

„Mahsa Amini nevében a nőkért, az életért és a szabadságért” - zárták a posztjukat, melyben kiálltak a hidzsábot nem viselő nő mellett, akinek az erkölcsrendőrség okozta a halálát, mely országos tüntetést váltott ki.

Az atomenergetikai szervezet általános közdiplomáciai és tájékoztatási osztálya lekicsinyelte a nyilvánosságra hozott információk jelentőségét, mondván, hogy csak a közfigyelmet akarták felhívni magukra a hackerek.

„Megjegyzendő, hogy a felhasználók e-mailjei technikai üzeneteket és rutinszerű és aktuális mindennapi üzenetváltásokat tartalmaznak” – jelentette az állami média. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.