Mit jelent a magyaroknak a szabadság?

Történelem
2022 október 23., 08:00
comments 1

Mit tennél a szabadságért? Ha a szabadság a magyarok alapértéke, akkor miért tűrjük olyan jól, hogy felülről mondják meg nekünk, mi történjen? Mi okozza ezt a kettősséget?

A most induló "Éljen a magyar szabadság" podcast ezeket a kérdéseket járja körbe hat részben. A podcastot a Sphera nevű európai együttműködésben készítette a Betone Stúdió, ebben a projektben a Magyarországról a 444 valamint öt másik uniós ország (Lengyelország - Krytyka Polityczna, Franciaország - StreetPress, Görögország - Propaganda, Olaszország - Dinamo, Spanyolország - El Salto) vesz részt.

Az Éljen a magyar szabadság podcast október 22-én indult, az új epízódok hetente jelennek meg. A műsor házigazdája Batiz András. Az első részben az Auschwitz-Birkenaut túlélő, 97 éves Fahidi Éva története hallható, akinek abban a borzalmas helyzetben is erőt adott a gondolkodás szabadsága és a szerető család emléke.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.