Rishi Sunak elindul a brit Konzervatív Párt és ezzel az Egyesült Királyság vezetéséért

külföld
2022 október 23., 10:15

Rishi Sunak volt brit pénzügyminiszter bejelentette, hogy indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási versenyében. A Konzervatív Párt új vezetője lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke.

Rishi Sunak kijön a Downing Street 11-ből 2020. november 25-én.
photo_camera Rishi Sunak kijön a Downing Street 11-ből 2020. november 25-én. Fotó: David Cliff/NurPhoto via AFP

A sajtó, a politikai elemzők és a fogadóirodák is Sunakot tartják a legesélyesebb jelöltnek a pártvezetői tisztségre.

Rishi Sunak a reális esélyűnek tartott lehetséges pályázók közül elsőként szerezte meg az induláshoz minimálisan előírt 100 alsóházi tory frakciótag támogatását.

A BBC listáján 130 olyan konzervatív párti képviselő neve szerepelt, akik hivatalosan közölték, hogy Sunak indulását támogatják.

Boris Johnson is újra elindulna a tisztségért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.