Momentum: Orbán is aláírta, hogy kizárólag Oroszországé a felelősség az energia- és gazdasági válságért

POLITIKA
2022 október 24., 16:42
comments 8

„Miközben felpörög a hazug propaganda, miszerint a szankciók a hibásak mindenért is, addig Orbán ALÁÍRTA az Európai Tanács állásfoglalását, ami világosan kimondja, hogy csakis Oroszországot terheli a felelősség a gazdasági nehézségek miatt”

– írja Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője.

Az állásfoglalásban (pdf) – ami a kormányzati bombaszankciós plakátok elindítása után keltezett – valóban ilyenek állnak:

photo_camera Dokumentum: consilium.europa.eu

Az EU állam-, illetve kormányfőit, az Európai Tanács elnökét és az Európai Bizottság elnökét tömörítő uniós intézmény. Az állásfoglalást tehát Orbán Viktor is aláírta.

Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben.
photo_camera Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben. Fotó: BART MAAT/ANP via AFP

Tompos Márton azt írja: „Sokadjára köp fel a Fidesz, hogy aztán aláálljon. Most viszont különösen álságos és szégyenteljes ez, mert nem egy általuk kitalált, képzeletbeli ellenségkép legyőzése a tét. Ma a szomszédunkban egy tényleges háború zajlik, amiben már most több tízezren veszítették életüket, és százezreket nyomorít meg testileg, lelkileg. Ezt politikai és kommunikációs játszmákra használni történelmi szégyen…”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.