Győr polgármestere „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkó”-nak nevezte azokat, akik kritizálták a polgármesteri jutalma miatt

agyvihar
2022 október 25., 17:50

Talán Kövér László sem teremti le olyan pedellus-stílusban az ellenzéki képviselőket, ahogy azt kedden tette Győr első számú papagájimádója, Dézsi Csaba András.

A polgármester láthatóan vérig sértődött azon, hogy egyesek szóvá tették, hogy 5 milliós jutalmat venne fel, miközben megszorításokat vezet be az önkormányzat, legalábbis erre utal, hogy a keddi közgyűlésen hosszan kirohant mindenki ellen, aki kritizálta – akár valóban így volt, akár nem.

Dézsi ma közleményben tudatta, hogy 3 millió forintot ad egy alapítványnak, amiről alapvetően nem szándékozott szólni, hiszen amúgy is rendszeresen, nagy összegekkel segít másoknak, de az ellenséges hangulatban sajnos muszáj volt ezt a tényt elmondania.

Az ugytudjuk.hu megírta azt is, mi történt ma, ebben a felfokozott hangulatban a győri városházán. Meg lehet nézni a videót, de a lényeg röviden annyi, hogy a polgármester tíz percen át sorolta, hogy mi mindent tett az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat, aztán végül elmondta ugyanazt, amit a közleményben írt: rákbeteg van a családjában, és egy ezzel foglalkozó alapítványnak ajánlja fel a pénzt.

Ezután a két ellenzéki képviselőnek, Glázer Tímeának és Pollreisz Balázsnak (aki - ahogy az ugytudjuk.hu meg is jegyzi - nem szólalt meg sem a vitában, sem egyéb helyen az ügyben), és a „liberális újságíróknak” címezte szavait, akiket „(...) proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”-nak nevezett.

link Forrás

Pollreisz Balázs ezután jelezte, hogy ő aztán egy szót nem szólt sehol az ügyben, de miután az önkormányzati képviselő Esterházy Pétert idézte, a polgármester megvonta tőle a szót.

A szóban forgó jelenet alább 1:53-nál megtekinthető nagyobb terjedelemben is.

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.