Legalább 160-an haltak meg idén eddig a Gázai övezetben, háborús bűnöket vizsgál az Amnesty International

háború
2022 október 25., 06:54

Legalább 160 palesztin civil halt meg a megszállt Ciszjordániában és a Gázai övezetben, ezért háborús bűnök elleni vizsgálatot kér az Amnesty International – írja az Aljazeera.

Az Amnesty kedden közzétett új jelentésében három civilek elleni konkrét támadásról van szó: a szervezet szerint izraeli támadás áldozata lett egy négyéves gyerek és két diák, míg hét palesztin civil egy eltévedt rakéta miatt halt meg, amelyet valószínűleg palesztin fegyveres csoportok indítottak el.

Az Amnesty felszólította a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC), vizsgálja ki, követtek-e el háborús bűnöket a Gázai övezetben az augusztusi merényletek során. Augusztusban Izrael 170 célpontot támadott a Gázai övezetben, amikor megölte az Iszlám Dzsihád két fontos helyi vezetőjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.