Szolidaritási akciót hirdet a tanárok támogatására a Corvinus szakszervezete

oktatás
2022 október 25., 11:51
comments 4

Szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé és gyűjtést szerveznek a polgári engedetlenkedő tanároknak a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai.

A felhívásban azt írják, egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő generációk képzettek, kreatívok és kritikusak legyenek, ehhez elengedhetetlen támogatni a tanárok küzdelmét. A közoktatásban dolgozó pedagógusok méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását kérik.

„Rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat e célnak, és önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok”– írják. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége október 27-ére országos sztrájkot hirdetett. A tanárok, diákok és szülők kilenc pontban fogalmazták meg a követeléseiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.