Szolidaritási akciót hirdet a tanárok támogatására a Corvinus szakszervezete

oktatás
2022 október 25., 11:51
comments 4

Szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé és gyűjtést szerveznek a polgári engedetlenkedő tanároknak a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és munkatársai.

A felhívásban azt írják, egy kormányzat akkor jó, ha elősegíti, hogy a felnövekvő generációk képzettek, kreatívok és kritikusak legyenek, ehhez elengedhetetlen támogatni a tanárok küzdelmét. A közoktatásban dolgozó pedagógusok méltóságának, tanítási szabadságának és az iskolák oktatási autonómiájának helyreállítását kérik.

„Rossz az a kormányzat, amelyik tevékenységével ellene hat e célnak, és önsorsrontó az a társadalom, amely eltűri, hogy így alakuljanak a dolgok”– írják. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége október 27-ére országos sztrájkot hirdetett. A tanárok, diákok és szülők kilenc pontban fogalmazták meg a követeléseiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt