24.hu: havi 1,5 millióért ül az egyetemi kuratóriumban Szijjártó Péter

POLITIKA
2022 október 26., 04:22
comments 22

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó 1,5 millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak (Széchenyi István Egyetemért Alapítvány), Tarlós István volt főpolgármester pedig egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot – derült ki a 24.hu adatigénylésének köszönhetően. Szijjártó így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Szijjártóhoz hasonlóan két másik miniszter, az igazságügyi tárcát vezető Varga Judit és Varga Mihály pénzügyminiszter is úgy döntött a nyáron, hogy a továbbiakban nem ingyen ül a neki jutó egyetemi kuratóriumban. Mindez abból az új típusú vagyonnyilatkozatból derült ki, melyet augusztusban adtak le a képviselők. Varga Judit havi 1,4 millióért ül a Miskolci Egyetemet fenntartó kuratóriumban.

Szijjártó Péter és Szergej Lavrov 2022. július 21-én.
photo_camera Szijjártó Péter és Szergej Lavrov 2022. július 21-én. Illusztráció: Grigorij Sziszojev/Sputnik via AFP

Miközben a visszatartott uniós ezermilliárdok felszabadítása érdekében a kormány minden eszközzel azt kommunikálja, hogy mennyire komolyan veszi a korrupció elleni fellépést, egy jogalkotási hátraszaltóval ennek pont az ellenkezőjét sikerült épp demonstrálnia, ugyanis egy pillanatra úgy tűnt, nem lehetnek tagok a miniszterek a közalapítványok kuratóriumaiban, aztán eszmélt a kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.