Az MLSZ közleményben magyarázza, hogy miért tiltották el egy hónapra a Honvéd-szurkolók huhogásán felháborodó zalaegerszegi edzőt

magyar foci
2022 október 26., 15:06

Közleményben igyekszik elmagyarázni a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy miért tiltotta el egy hónapra „a labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől” a Zalaegerszeg edzőjét, Ricardo Monizt, aki felháborodott a Honvéd-szurkolók rasszista megnyilvánulásán. A tájékoztató azután jelent meg, hogy mi is részletesen fogalkoztunk a szombati esettel.

Monizt a ZTE-Honvéd meccs 55. percében állította ki Bognár Tamás, miután a holland edző a pályára lépve hevesen reklamálni kezdett a bírónál amiatt, hogy a kispesti szurkolók huhogni kezdtek a hazaiak színesbőrű játékosának, Manzingának. Azt, hogy a huhogás megtörtént, még a Honvéd honlapján lévő meccsbeszámoló is elismerte, a kispesti klub meg is jegyezte az írásban, hogy „a Budapest Honvéd - ahogyen eddig is tette - elhatárolódik a rasszizmus minde formájától, egyértelmű számunkra is, hogy a gyűlöletnek nincs helye a futballpályákon”. Tennivalója ebben bőven lenne a kispesti klubnak, a szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt (is) az elmúlt években többször is kisebb büntetéseket kapott a Honvéd.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.