MMM: „A koncepciós eljárás politikai megrendelésre érkezett Rogán Antal minisztériumából”

POLITIKA
2022 október 26., 15:19

A Mindenki Magyarországa Mozgalom a sajtóból értesült arról, hogy titkosszolgálati vizsgálat alá vonták szervezetünket. Minden félelem nélkül állunk bármilyen vizsgálat elé, hiszen tudjuk, hogy minden jogszabályt betartottunk, támogatásainkkal pontosan és átláthatóan elszámoltunk – írják közleményükben.

Márki-Zay Péter március 15-én Budapesten
photo_camera Márki-Zay Péter március 15-én Budapesten Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Ezzel együtt megdöbbentek azon, hogy a hatalom már titkosszolgálati eszközöket vet be ellenük. Szerintük a kormány ezzel akar üzenni mindazoknak, akik a demokratikus jogállam megteremtése érdekében kívánnak tevékenykedni.

A mozgalom úgymond értetlenül áll az előtt is, hogy olyan ügyekben, mint a Fudan Egyetem, a covidtesztek beszerzésére alapított Fidesz-közeli cégháló, a titkosított Paks 2-szerződések, a Belgrád–Budapest vasútvonal vagy a migránsok számára kiadott letelepedési kötvények tárgyában a titkosszolgálat nem érezte fontosnak a mélyreható nyomozást.

„Nincsenek kétségeink, hogy a mozgalmunk ellen indított koncepciós eljárás politikai megrendelésre érkezett Rogán Antal minisztériumából”, írják, hozzátéve, nem félnek, tovább küzdenek egy demokratikus, a nyugati integráció mellett elkötelezett magyar jogállam megteremtéséért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.