Megveszi Gyurcsány Ferenc volt cégét a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium

belföld
2022 október 26., 13:03

Megveszi Gyurcsány Ferenc egykori kulcsvállalatát, a Perfekt Zrt.-t a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium alapítvány – írja a Válasz Online. A Perfekt Zrt. tömegképzésre szakosodott, a vásárlással a NER újabb stratégiai iparághoz, a felnőttoktatáshoz férkőzik közelebb.

A Válasz október elején különös összefonódást vett észre a Gazdasági Versenyhivatal rendszerében: a Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt.-t felvásárolta egy Comino Invest nevű cég, amely azonnal tőkeemelésről döntött. A pénz biztosítására a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt jelölte ki. A folyamat végére a Perfekt Zrt. háromnegyede az MCC, 25 százaléka a Comino Invest tulajdonába kerül.

A vétel valójában egy újabb stratégiai iparág „annektálását” jelentheti a lap szerint:

miután a kormány állami eszközökkel már letarolta maga előtt a piacot, a felnőttképzés és a szakkönyvkiadás területén nagy múlttal rendelkező Perfekt Zrt.-n keresztül „a felnőttoktatás bekebelezését” készítheti elő.

photo_camera MCC-fesztivál 2021 augusztusában Fotó: Kristóf Balázs

Az MSZP–SZDSZ-kormány alatt privatizált Perfekt Zrt. 2002-ben került a korábban a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt.-is tulajdonló üzletemberhez, Erdős Ákoshoz, akitől a Sanoma-csoport vásárolta meg. 2014-re, ahogy a Válasz írja, „az ősperfektes Jókai Istvánhoz és régi menedzsertársához került vissza a társaság”, akit „a Fidesz korábban következetesen Gyurcsány Ferenc emberének bélyegzett”.

A Comino Invest Kft. ügyvezetője az a Hall Krisztián, aki több szálon kötődik Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz, Garancsi István üzletemberhez, Rogán Antalhoz, Habony Árpádhoz és az állami MFB csoporthoz.

Az MCC a Válasz Online kérdésére megerősítette a Mathias Corvinus Collegium és a Perfekt Zrt. összefonódását, de a vételárról nem nyilatkoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt