„Digitális jóléti diszpécser szolgáltatások” kialakítására nyert több milliárd forint EU-s pénzt a 4iG

POLITIKA
2022 október 27., 07:51

Jászai Gellért cége, a 4iG nyerte a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. által „Digitális jóléti diszpécser szolgáltatások” tárgyban kiírt európai uniós nyílt közbeszerzést, írja a Portfolio.

A beszerzési eljárás célja egy új típusú, digitális jóléti szolgáltatásokat biztosító környezet kialakítása 65 évnél idősebb magyar állampolgár felhasználó bevonásával, és részükre digitális technológián alapuló, a nap 24 órájában működő, jelzőeszközös segítségkérő szolgáltatás biztosítása.

A szerződéskötés dátuma: 2022. október 26., a projekt határideje pedig 2025. december 31. A szolgáltatás továbbá egy évvel meghosszabbítható.

Az eljárás árazásának tartalmi elemei az összegző dokumentum alapján:

  1. Mérföldkő: 1,459 milliárd forint +ÁFA
  2. Mérföldkő: 2,548 milliárd forint +ÁFA
  3. Rendszerbe léptetési díj (nettó forint/felhasználó́): 14 800 forint +ÁFA
  4. Szolgáltatási díj (nettó forint/felhasználó/hónap): 1 736 forint +ÁFA

A 4iG az a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, állami hátszéllel felfuttatott nagyvállalat, amelyről augusztusban kiderült: az állammal közösen, 715 milliárd forintért megvásárolja a Vodafone-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.