Miután az Adidas szakított vele, Kanye West filmesekkel ment be egy másik cipőgyártó székházába

agybaj
2022 október 27., 05:47
comments 13

Kanye West - egy nappal azután, hogy az Adidas szerződést bontott vele - bejelentés és meghívás nélkül megjelent a cipőgyártó Skechers Los Angeles-i irodájában. Engedély nélkül filmezett, a Skechers két vezetője végül egy rövid beszélgetés után kikísérte őt és társaságát az épületből, közölte a cég szerdán.

„A Skechers nem fontolgatja és nem is áll szándékában Westtel együtt dolgozni. Elítéljük a közelmúltban tett megosztó megjegyzéseit, és nem toleráljuk az antiszemitizmust vagy a gyűlöletbeszéd semmilyen más formáját” - áll a cég közleményében. „A vállalat szeretné még egyszer hangsúlyozni, hogy West bejelentés és meghívás nélkül jelent meg a Skechers vállalati irodáiban.”

Kanye West 2020 februárjában
photo_camera Kanye West 2020 februárjában Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Több vállalat és szervezet is elítélte Yet a közelmúltban tett rasszista és antiszemita megjegyzései miatt. A Skechers incidens egy nappal azután történt, hogy az Adidas megszakította vele a kapcsolatot. Szintén kedden a Foot Locker és a Gap közölte, hogy azonnal kivonja Ye Ye Yeezy termékcsaládjának termékeit üzleteiből, mondván, hogy nem tolerálják az antiszemitizmust.

A Forbes szerint Ye elvesztette milliárdos státuszát, amikor az Adidas felbontotta vele a szerződést, hozzátéve, hogy nettó vagyona 400 millió dollárra csökkent, ami a zenéje után járó pénzekből, ingatlanjaiból és a volt felesége, Kim Kardashian alakformáló cégében, a Skimsben lévő 5 százalékos részesedéseiből származik.

Kanyéra az Adidas azután akadt ki, hogy „White Lives Matter” feliratú pólókat mutatott be, majd az Instagram is korlátozta antiszemita megjegyzései miatt, de ezek után még elment Tucker Carlson műsorába, hogy hosszan és zavartalanul fejtegesse világnézetét. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.