Szerda délután több százan tiltakoztak az oktatás helyzete ellen Orosházán

oktatás
2022 október 27., 04:53

„Országos híradás híján tájékoztatlak Titeket, hogy végre itt a végeken, Békésben is mozdulnak az emberek” – írta olvasónk, akinek beszámolója szerint október 26-án szerda délután „az orosházi Vörösmarty Általános Iskola és a Táncsics Gimnázium között sétával és élőlánccal, majd a gimi előtt élőképpel tiltakozott az oktatás és tanárok mai helyzete ellen mintegy 300-400 fő, tanárok, diákok, szülők és szimpatizánsok”.

A tiltakozás során elhangzott a Civil Közoktatási Platform kilenc pontja, majd az eseményt közös énekléssel „és a mozgalom jelképének élőképével zárult”.

photo_camera Fotó: Misinszki István

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.