Ejtették a vádat Neymarral szemben

sport
2022 október 28., 12:19

Váratlanul visszavonulót fújt a spanyol ügyészség, és ejtette a vádakat Neymarral, a Barcelona egykori sztárfocistájával szemben. Korábban kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós bírságot kértek a játékosra.

Az ügy a DIS nevű brazil befektetési csoport panaszával indult. Részben ez a vállalat birtokolta Neymar játékjogát, és azt állította, hogy kevesebb pénzt kapott, mint amennyi jogosan járt volna, amikor a futballista 2013-ban a Santostól a Barcelonába igazolt. Ezután Brazíliában és Spanyolországban is vizsgálni kezdték, eltitkolták-e az átigazolási díj egy részét.

photo_camera Neymar a brazil válogatottban Fotó: MIGUEL SCHINCARIOL

A vádlottak meghallgatása után az ügyészség képviselője azt mondta, „bűncselekménynek a leghalványabb nyoma sincs”. Korábban a Barcelona volt elnökére, Sandro Rosellre is öt év börtönt kértek, a klubra pedig 8,4 millió eurós bírságot szabtak volna ki.

A Reuters szerint Neymar, aki ma már a Paris-Saint Germainben játszik, meg akarja téríttetni az öt éve húzódó eljárás költségeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.