Elnézést kért a Fradi, miután nem engedtek be egy csíkszeredai születésű jégkorongozót a lelátóra

sport
2022 október 28., 18:18
comments 5

Belső vizsgálatot végzett a Ferencváros, miután a biztonsági őrök nem engedtek be egy sokszoros magyar válogatott jégkorongozót a csapat Gyergyószentmiklós elleni meccsére. Reisz Áron semleges nézőként ment volna ki a meccsre, így a hazai szektorba vett jegyet, de kockázatosnak minősítették, mert Csíkszeredában született.

photo_camera Reisz Áron (jobbra) a jégkorong-válogatott edzésén a budapesti Tüskecsarnokban 2018-ban Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Ferencváros közleménye szerint a jégkorong szakosztály „hibát követett el, amikor sem a mérkőzés szervezésekor, sem a mérkőzés időpontjában nem adott egyértelmű tájékoztatást arról, hogy (...) a vendégszurkolók esetében milyen szabályok szerint jár el. A Ferencvárosi Torna Club a hiányos tájékoztatásért és a szurkolók kezelése során felmerült problémákért elnézést kér. A szükséges intézkedéseket meg fogja tenni a szakosztály”.

A klub a következő, Újpest elleni meccsre meghívta a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sport Klub vezetőit és játékosait, illetve kárpótol mindenkit, aki „a pontatlan tájékoztatás miatt” nem jutott be a meccsre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.