Kanye West visszatérhetett a Twitterre egy nappal azután, hogy Elon Musk megvette a céget

külföld
2022 október 28., 19:08

Alig telt egy nap azután, hogy Elon Musk megvette a Twittert, Kanye West máris bűnbocsánatot nyert és visszatérhetett a platformra, azután, hogy letiltották onnan antiszemita megjegyzései miatt, írja a Reuters.

A lépés azért is különösen vicces, mert Elon Musk a rapper visszatérésének napján arról posztolt, hogy a Twitter egy tartalommoderálási tanácsot fog felállítani, „amely nagyon sokféle nézőponttal rendelkezik.” A tanács összeülése előtt pedig nem történik jelentős tartalmi döntés vagy fiók-visszaállítás.

A következő nagy visszatérő várhatóan Donald Trump lehet.

Kanye West egyébként annyira behisztizte magát azon, hogy letiltotta a Twitter, hogy nem sokkal utána bejelentette, hogy megveszi a szélsőjobboldalt twitterpótlékát, a Parlert. Kanye West ekkor azt mondta, „egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak számítanak, biztosítanunk kell a szabad véleménynyilvánítás jogát”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.