Kanye West megveszi a szélsőjobboldal twitterpótlékát, a Parlert

TECH
2022 október 17., 11:29

Ezt a Parler jelentette be egy sajtóközleményben. Azt írták, egyelőre csak elvi megállapodást kötötte a rapperrel, de a vásárlás várhatóan még idén lezárul.

Ye, vagyis Kanye West azt mondta, „egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak számítanak, biztosítanunk kell a szabad véleménynyilvánítás jogát”.

A Parler az a felület, ami népszerű lett a Twitterről és Facebookról kitiltott szélsőjobboldaliak körében, és ahol Donald Trump hívei is megtervezték a Capitolium lerohanását. A sokszor alternatív valóságot bemutató Parlerről ebben a cikkben írtunk részletesen. Arról pedig, hogy a bipoláris Kanye Westből mostanában milyen antiszemita és zavaros gondolatok szakadtak ki, itt írtunk bővebben. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.