Egy illegális halloweeni rave party miatt autópálya-lehajtókat is le kellett zárni Olaszországban

külföld
2022 október 30., 08:46

Több ezer ember, köztük sok külföldi indult szombat este egy Modenához közeli, elhagyatott raktárépülethez, hogy ott ünnepeljék meg a Halloweent, az eseményt azonban nem jelentették be, úgyhogy a rendőrség közbelépett - írja a La Repubblica.

A „Witchtek” névre keresztelt partyra olyan sokan igyekeztek egyszerre, sokan lakókocsival, hogy a rendőrség végül kénytelen volt lezárni az A1-es autópálya két lehajtóját is. Egész éjjel ment a buli, a résztvevők azt tervezik, egészen keddig maradnak.

Matteo Piantedosi belügyminiszter ezt nem szeretné, úgyhogy azt kérte, a helyi rendőrfőnök számolja fel az eseményt, és ürítsék ki a területet. A miniszter azt tervezi, már hétfőn javaslatot tesz az ilyen típusú esetek hatákonyabb megelőzésére.

A tömegeket vonzó, több napos, illegális rave partyk mostanában elég gyakoriak Olaszországban.

Jelenleg nem szól a zene a raktárban, de legalább háromezer ember a helyszínen letáborozott. A szervezők a közösségi oldalakon szervezik az új helyszínt, azt írják, az információt lehetőleg csak „szűk körben” terjesszék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.