Újabb ballisztikus rakétákat és öngyilkos drónokat adhat el Irán Oroszországnak

háború
2022 november 01., 13:57

Újabb ballisztikus rakétákat és öngyilkos drónokat tervez eladni Irán Oroszországnak, hogy azokat az Ukrajna elleni támadásokban vessék be - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a CNN.

A lapnak „egy nyugati ország illetékesei” erősítették meg, hogy Irán körülbelül ezer további fegyvert készül eladni Oroszországnak, hogy az Ukrajna elleni háborúban felhasználhassa őket. A legutóbbi fegyverszállítmány Iránból Oroszországba körülbelül 450 önmegsemmisítő drónt tartalmazott. Ukrán tisztviselők a múlt héten azt közölték, hogy több mint 300 iráni drónt hatástalanítottak.

Iráni tisztviselők már korábban megerősítették, de Moszkva még mindig hallgat arról, hogy ballisztikus rakétákat és öngyilkos drónokat vásároltak volna Irántól. Két hete történt is egy kis baleset az orosz híradóban: az orosz védelmi minisztérium szakértője nem vette észre, hogy már adásban van, és azt mondta az őt kérdező riporternek:

„Csak ne kérdezzen túl sokat ezekről az iráni drónokról. Mindannyian tudjuk, hogy irániak, de a hatóságok nem akarják elismerni.” A rakéták és drónok eladása egyébként megsérti az ENSZ által kiszabott fegyverembargót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.