Az oktatásról fognak ma vitázni a parlamentben

POLITIKA
2022 november 02., 07:38
comments 4

Az oktatásról fognak vitázni szerdán a parlamentben, „Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről” címmel, melyet a Momentum kezdeményezett, de a DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP is támogatta.

Az ellenzéki képviselők beadványa szerint a vitanapra azért van szükség, mert a közoktatásban a rendszerváltás óta nem kezdődött még tanév olyan pattanásig feszült helyzetben, mint idén szeptemberben. Hozzátették, hogy a tanévkezdés óta hétről-hétre nő a feszültség, a pedagógusok jogos követeléseire és tiltakozására pedig a kormány tárgyalás helyett “rideg elnyomással” reagált. Egyelőre nem tudni, hogy a vitanapon a kormánypárti képviselők ott lesznek-e, de a parlament oldala szerint felszólalással egy sem jelentkezett be. (via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.