Arra kérik a Harry Potter-rajongókat, hogy ne vigyenek több zoknit Dobby sírjához, mert az ártalmas a környezetre

külföld
2022 november 03., 20:48
comments 7

Maradhat a walesi strandon a Harry Potter sorozat egyik szereplőjének, Dobby házimanónak a sírja – döntött a természetvédelmi területért felelős hatóság. Cserébe arra kérik a sorozat rajongóit, hogy újabb zoknik helyett inkább csak fotózzák a sírt.

A sírt a rajongók zoknikkal árasztották el, mivel a könyvben a házimanókat zokniajándékkal lehet felszabadítani. Dobby szabad manóként halt meg a sorozat utolsó részében.

Egy közlemény szerint évente 75 ezren keresik fel a sírt, hogy leróják a gyászukat, a sok zokni azonban veszélyt jelent a helyi állat- és növényvilágra. Mivel a Freshwater West strand védett terület, kérdéses volt, hogy maradhat-e a sír. (ABC News)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.