Beperli a MÁV az építészt, aki kiirtotta a rézsűt megfogó cserjést

közlekedés
2022 november 03., 06:38
comments 5

Hosszas gondolkodás után végül beperli a MÁV az építészt, aki kiirtotta a Déli pályaudvar alagútja előtt lévő bozótost. A növényzet célja az lett volna, hogy a gyökérzete megfogja a meredek talajt, így az nem tud ráomolni az arra közlekedő vonatra. Hét évvel ezelőtt egyszer már megcsúszott ugyanott a föld, kövek hullottak a sínekre, ami miatt hónapokig nem járt a vonat.

A férfi korábban megvásárolta a szomszédos ingatlant az építészirodája számára, de nem tetszett neki a domboldal durva növényzete, ezért letarolta a bozótost, és gyümölcspalántákat ültetett oda.

A MÁV hónapokig egyezkedett az építésszel, aki nem mellesleg az egyik üzleti partnerük, s közreműködött az egyik budapesti pályaudvar felújításában. Most a cég sajtóirodája azt közölte, pert indítanak a férfi ellen. A Blikk kérdésére azt írták, hogy polgári peres eljárásban érvényesítik a vasúti rézsű helyreállítása iránti jogos igényét. „A birtoksértő eközben megkezdte a rézsű eredeti állapotának helyreállítását, a MÁV a tőle elvárható támogatást megadja hozzá. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a rézsű állapotát.”

„Ez egy csúnya bűncselekmény, olyan súlyú, mintha aláaknáztak volna egy gátat. Ha valaki belerondít a gátba, és jön az árvíz, a hatóságok sem pereskedni kezdenek. A MÁV viszont ahelyett, hogy a katasztrófavédelemmel kiszállna a helyszínre elhárítani a veszélyt, nekiáll egyezkedni az elkövetővel, asszisztálva a bűncselekményhez, ami valami egészen abszurd” - mondta a lapnak Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Egyesület (VEKE) elnöke. Az építész nem válaszolt a megkeresésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.