Több mint 200 katonát cseréltek ki egymással az oroszok és az ukránok

háború
2022 november 3., 16:30

Csütörtökön újabb fogolycserét hoztak össze az oroszok és az ukránok. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 107 katona került vissza Oroszországba, akiket Moszkvába küldenek gyógykezelésre.

Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak arról beszélt, hogy cserébe ők is 107 embert kaptak vissza. Elmondása szerint 74 olyan katona térhetett haza, akik május közepéig Mariupolban az Azovsztal üzemet védték. A beszámoló szerint vannak köztük olyanok, akik súlyosan megsérültek.

Az előző cserére október 29-én került sor, akkor 50-50 embert adtak át egymásnak a felek. A háború kezdete óta a legnagyobb fogolycsere szeptember 22-én történt, amikor az oroszbarát Viktor Medvecsukért és 55 másik emberért 215 ukrán katonát, köztük jó néhány azovos parancsnokot engedtek szabadon az oroszok. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt