Több mint 200 katonát cseréltek ki egymással az oroszok és az ukránok

háború
2022 november 03., 16:30

Csütörtökön újabb fogolycserét hoztak össze az oroszok és az ukránok. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 107 katona került vissza Oroszországba, akiket Moszkvába küldenek gyógykezelésre.

link Forrás

Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak arról beszélt, hogy cserébe ők is 107 embert kaptak vissza. Elmondása szerint 74 olyan katona térhetett haza, akik május közepéig Mariupolban az Azovsztal üzemet védték. A beszámoló szerint vannak köztük olyanok, akik súlyosan megsérültek.

Az előző cserére október 29-én került sor, akkor 50-50 embert adtak át egymásnak a felek. A háború kezdete óta a legnagyobb fogolycsere szeptember 22-én történt, amikor az oroszbarát Viktor Medvecsukért és 55 másik emberért 215 ukrán katonát, köztük jó néhány azovos parancsnokot engedtek szabadon az oroszok. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.