Uj Péter: Nem-e lehetne-e, hogy esetleg visszaszerezzék valahogy a Kövér úr elrabolt identitását?

szerda esetleg csütörtök
2022 november 03., 08:25
comments 2

Jön az MCC Brussels, amivel Orbánék Brüsszelben terjesztenék az elméleteiket - írtuk meg kedden. Az igazgató Frank Füredi magyar-kanadai akadémikus lesz, aki szerint „Magyarországot azon egyszerű oknál fogva utálják a Nyugat kultúraharcosai, mert meg meri kérdőjelezni poszttradicionalista, identitáspolitika által fűtött világképüket”.

Uj Péter eheti hírlevelében ezt a hírt kommentálja.

„Nem tudom, hogy a minden bizonnyal igen széleskörűen tájékozott és még ennél is szélesebb látókörrel megáldott idős tudós konzultált-e Kövér Lászlóval identitáskérdésekben, mert ebben azért mégis őt, mármint a szilaj arczélzetű házelnököt köllene primus inter pares (ceteris paribius, természetesen, illetve horribile dictu: ius primae noctis) szagértőnek tekintenünk, és neki éppen az a meggyőződése alakult ki viharos élete folyamán, már amennyire ez almasint némi gondolati ködfátyolba burkolózó nyilatkozataiból elő-előviláglik, hogy a Nyugat (az EU, a Brasszelz, a Soros, a bürokratikus homoszexuálisok) éppenhogy az identitásunkat akarják elrabolni és megsemmisítni valami rejtélyes okból.

Itt azért felsejlik némi ellentmondás: akkor mostan az identitásmegszünetetés lenne a Brasszelz/EU/Nyugat/homokosmigránsok ultragonosz tömeggyilkos projektje vagy éppen ádáz identitáspolitikát folytatnak ellenünk gyakorlatilag ugyanezzel a céllal? Nem könnyű kérdés. De köszpénz, hálistennek van elég, főleg deviza, abból csak sikerült majd szépen kigondolkodni.”

Ezen kívül ír arról is, milyen lehet a Brüsszelben tomboló magyarellenesség, és elbúcsúztatja Jerry Lee Lewist is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.