Biden: Fel fogjuk szabadítani Iránt

külföld
2022 november 04., 09:25
comments 55

„Nem kell aggódni, fel fogjuk szabadítani Iránt. Hamarosan felszabadítják magukat” – mondta Joe Biden amerikai elnök Kaliforniában, a San Diego melletti MiraCosta College-ben, miközben több tucatnyi tüntető gyűlt össze, akik transzparenseikkel az iráni tüntetőket támogatták.

Hogy az elnök ezt pontosan hogyan értette, azt nem fejtette ki, és azt sem részletezte tovább, hogy milyen lépéseket terveznek.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

Iránban több hete tartanak a 22 éves Mahsza Amíni halála miatt kirobbant tüntetések. Az Egyesült Államok szerdán közölte, hogy kizárná Iránt az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságából (CSW), amiért az iráni kormány megtagadja a nők jogait és brutálisan bánik a tüntetőkkel. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.