Nehezen, de nyert a női kézilabda válogatott az Európa-bajnokság első meccsén

sport
2022 november 04., 19:49

A magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra legyőzte Svájcot az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Ljubljanában. A női kézilabda világversenyeken újoncnak számító Svájc az első félidőben már három góllal is vezetett, de még az 51. percben is döntetlen volt az állás.

Az utolsó tíz percben azonban elfáradtak a svájciak, sokat hibáztak, amit a magyar csapat jól ki tudott használni. A mezőny legjobbja Klujber Katrin volt, aki kilenc gólt lőtt, Győri-Lukács Viktória és Vámos Petra hat-hat alkalommal talált be.

Vámos Petra és a svájci Chantal Wick a Magyarország - Svájc mérkőzésen.
photo_camera Vámos Petra és a svájci Chantal Wick a Magyarország - Svájc mérkőzésen. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A magyarok vasárnap 18 órától Horvátországgal, kedden 20.30-tól pedig a címvédő Norvégiával játszanak. Győzelmével a magyar csapat nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé, ahová a csoport első három helyezettje jut. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.