Tömeges létszámleépítésbe kezd Elon Musk a Twitternél

TECH
2022 november 04., 05:21

„Annak érdekében, hogy egészséges pályára tereljük a Twittert, pénteken végigmegyünk a létszámleépítés fájdalmas folyamatán” - így kezdődik az email, amit csütörtökön küldtek ki a techcég 7500 dolgozójának.

Értesítették őket, hogy péntek reggel kilenckor mindenki újabb levelet fog kapni „A te szereped a Twitternél” tárggyal. Ebből tudják majd meg, hogy maradhatnak-e a vállalatnál, ahonnan Elon Musk érkezése óta számos felső vezető távozott, részben önszántából, részben az új tulajdonos döntése miatt.

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban
photo_camera Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója, a Twitter új tulajdonosa 2020 márciusában Washingtonban Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images via AFP

A Twitter az alkalmazottak és a felhasználói adatok védelmére hivatkozva pénteken zárva tartja az irodáit. Egyelőre nem tudni, pontosan hány embertől válnak meg, de korábban 50 százalékos leépítésről lehetett hallani.

A Washington Post szerint egyes alkalmazottak már nem férnek hozzá a céges levelezésükhöz, sem a belsős Slackhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.