Elbúcsúzott Piqué, a Barcelona legendája

sport
2022 november 06., 11:01
comments 1

Könnyek közt búcsúzott a közönségtől Gerard Piqué, a Barcelona focistája, aki szombaton utolsó meccsét játszotta hazai pályán, a Nou Camp stadionban.

photo_camera Fotó: XAVIER BONILLA/NurPhoto via AFP

„Itt születtem, és itt is fogok meghalni” - mondta Piqué a lefújást követő beszédében, és újból megígérte, hogy még visszatér a klubhoz. „Imádom a Barcát. Ezért gondolom, hogy most jött el a megfelelő pillanat a távozásra. De ez nem örökre szól.”

A 35 éves Piqué csütörtökön jelentette be visszavonulását. Az előző szezon jelentős részében sérüléssel bajlódott, ráadásul a fizetése egyre nagyobb terhet jelentett a pénzügyi válsággal küzdő Barcelona számára, ezért óvatosan ugyan, de az eladása is felmerült, hasonlóan más sztárjátékosokhoz.

link Forrás

Piqué valódi legendának számít, 616 meccsen játszott és 30 trófeát nyert az évek során Barcelonában, nevelőegyesületében, ahová 2008-ban tért vissza a Manchester Unitedtől. Csak négyen vannak a klub történetében, akik nála többször léptek pályára, és csak ketten, akik több kupát tudnak felmutatni.

Fontos szerepe volt a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott sikereiben. A nemzeti csapattól 2018-ban vonult vissza, addig 102 meccsen játszott. Akkoriban hosszú cikket írtunk jelentőségéről: „Gerard Piqué, a világ legérdekesebb focistája”.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.