Hárommillió embert evakuálhatnak Kijevből, ha végleg elmegy az áram

háború
2022 november 06., 08:20
comments 4

A legrosszabb forgatókönyvre is próbálnak felkészülni Kijevben, miután Oroszország stratégiát váltott, és az elmúlt hetekben Ukrajna-szerte energetikai létesítményeket bombázott. Ha végleg elmegy az áram, akár a teljes fővárost kiüríthetik, ami hárommillió ember költöztetését jelentené, írja a New York Times.

A tervek szerint 12 órával a hálózat teljes összeomlása előtt értesítenék a városi tisztviselőket, majd megkérnék a lakosokat, hogy távozzanak. Egyelőre kezelhető a helyzet, és úgy tűnik, az emberek sem kezdtek maguktól menekülni, mondta a lapnak Roman Tkacsuk, Kijev biztonsági főnöke.

photo_camera Sötétbe burkolózó utca Kijevben, középen az Anyaföld szobor Fotó: MAXYM MARUSENKO/NurPhoto via AFP

Az oroszok elpusztították a teljes ukrán energetikai infrastruktúra 40 százalékát, ezért a fővárosban ezer melegedőt alakítanak ki, miközben a szükséges eszközök híján nehezen boldogulnak a meghibásodott erőművek javításával. A még működőket robbanásbiztos fallal próbálják védeni, és országszerte áramszünetekkel spórolnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt