III. Károly király koronázása alkalmából extra ünnepnapot kapnak a britek

külföld
2022 november 06., 13:39

Jövőre május 8-án is szabadnap lesz Nagy-Britanniában az új király koronázása alkalmából, jelentette be az éppen aktuális brit miniszterelnök, Rishi Sunak.

A 73 éves Károly Erzsébet királynő halála után lépett elő királlyá.

„Az új uralkodó megkoronázása egyedülálló pillanat hazánk számára – mondta Sunak –, a történelmi esemény jelentőségét felismerve örömmel jelentem be: újabb nemzeti ünnepet hirdetek az Egyesült Királyságban.”

A brit kormányfő szerint a szabadnap lehetőséget biztosít a családoknak és a közösségeknek az országban, hogy közösen ünnepelhessenek.

A Buckinham-palota múlt hónapban jelentette be, hogy a koronázásra 2023. május 6-án kerül sor a londoni Westminsteri-apátságban.

A nemzeti ünnepnapok királyi események körüli osztogatása gyakori az országban, idén két szabadnapot is beiktattak, egyet Erzsébet királynő temetésekor, egyet pedig még júniusban, amikor megünnepelték a trónra kerülésének 70. évfordulóját. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt