Kína ragaszkodik a legszigorúbb covidszabályokhoz

járvány
2022 november 06., 08:52

Hiába reménykedtek sokan, hogy Kína lazítani fog „zéró covid” stratégiáján, egészségügyi tisztviselők közölték, „rendíthetetlenül” kitartanak a korlátozások mellett, írja a Guardian.

Ezek szerint hamisak voltak azok a pletykák, amelyek az elmúlt napokban arról szóltak, hogya kínai vezetés enyhítene a szigorú tesztelési és karanténszabáyokon, amelyek ma már világszinten is egyedülállóak. A lazításról szóló hírek jót tettek a befektetői bizalomnak, így a tőzsdének is.

Az egészségügyi bizottság vezetője végül mégis arról beszélt, hogy a lezárások jelentik a leghatékonyabb védekezési formát.

photo_camera Fotó: EDUARDO LEAL/AFP

Guangzhou városában nemrég három napra felfüggesztették a busz- és metróközlekedést, hogy otthon maradásra bírják az embereket, miközben 1,8 millió embert teszteltek le. Az ország számos pontján vezetnek be újra és újra hasonló intézkedéseket.

A korlátozások egyre nagyobb frusztrációt okoznak, Vuhanból szabadságot követelő tiltakozásról, utcai randalírozásról szóló felvételek is elterjedtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.