Kína ragaszkodik a legszigorúbb covidszabályokhoz

járvány
2022 november 06., 08:52

Hiába reménykedtek sokan, hogy Kína lazítani fog „zéró covid” stratégiáján, egészségügyi tisztviselők közölték, „rendíthetetlenül” kitartanak a korlátozások mellett, írja a Guardian.

Ezek szerint hamisak voltak azok a pletykák, amelyek az elmúlt napokban arról szóltak, hogya kínai vezetés enyhítene a szigorú tesztelési és karanténszabáyokon, amelyek ma már világszinten is egyedülállóak. A lazításról szóló hírek jót tettek a befektetői bizalomnak, így a tőzsdének is.

Az egészségügyi bizottság vezetője végül mégis arról beszélt, hogy a lezárások jelentik a leghatékonyabb védekezési formát.

photo_camera Fotó: EDUARDO LEAL/AFP

Guangzhou városában nemrég három napra felfüggesztették a busz- és metróközlekedést, hogy otthon maradásra bírják az embereket, miközben 1,8 millió embert teszteltek le. Az ország számos pontján vezetnek be újra és újra hasonló intézkedéseket.

A korlátozások egyre nagyobb frusztrációt okoznak, Vuhanból szabadságot követelő tiltakozásról, utcai randalírozásról szóló felvételek is elterjedtek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.