Kiengedték a kórházból a meglőtt pakisztáni exminiszterelnököt

külföld
2022 november 06., 18:23

Tólószékben ugyan, de elhagyhatta a kórházat Imran Hán volt pakisztáni miniszterelnök. Hánt egy felvonuláson lőtték lábon Pandzsáb tartományban csütörtökön, kórházba kellett szállítani, hogy megműthessék.

photo_camera Fotó: ARIF ALI/AFP

Az egykori miniszterelnök a kórházból bejelentkezve videón azt állította, hogy a jelenlegi miniszterelnök, Sehbaz Sarif a belügyminiszterrel és a titkosszolgálati katonai vezetővel összefogva az ő meggyilkolására készült. A vádakat mindannyian tagadták, de országos szinten több kormányellenes tüntetés is indult, ahol a Hán-támogatók útvonalakat zártak el, és néhol összetűzésbe kerültek a hatóságokkal.

link Forrás

Hánt áprilisban buktatták meg bizalmatlansági indítvánnyal. Kedden folytatná is a tiltakozó menetet onnan, ahol az a merénylet miatt félbeszakadt. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.